Πανελλαδική πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα Γιάννινα 11/5/19

59955998_1582912668508015_3255102052317003776_n

«Δεν περνά στης Ηπείρου τα βουνά»

Περίπου 2.500 άτομα πήραν μέρος στο πανελλαδικό ραντεβού κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και όχι μόνο, στο συλλαλητήριο και στην πορεία που ακολούθησε, από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Με συνθήματα όπως «Δεν περνά στης Ηπείρου τα βουνά» και συμμετοχή συνελεύσεων, πρωτοβουλιών, συλλόγων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών και άλλων, πολιτικών οργανώσεων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων, αλλά και κόσμου που δεν αναφερόταν σώνει και καλά σε κάτι από όλα αυτά, το μήνυμα ήταν σαφές: Ότι υπάρχει αντίθεση στην ουσία του ζητήματος, από σημαντική μερίδα πολιτών που διαφωνούν με τις έρευνες-εξορύξεις, σε διάφορους βαθμούς και με διάφορα πλαίσια.

Εκτός από τους «εντόπιους», στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ή χαιρέτισαν σύλλογοι και πρωτοβουλίες από διάφορα σημεία της δυτικής κυρίως Ελλάδας, όπου εκτείνεται ο προγραμματισμός για τη δραστηριότητα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες. Παρούσα ήταν επίσης η Greenpeace, ο δράκος των κουκλοπαιχτών, όπως και το… κλαρίνο, που πλειοδότησε από τα ηχεία της συγκέντρωσης.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στη 1 το μεσημέρι και κατευθύνθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ   πηγή

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες Î— εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στη σκηνή, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, πλήθος, δέντρο, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες Î— εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Φωτορεπορτάζ της Βαβυλωνίας από την πανελλαδική πορεία ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίων (Σάββατο 11 Μαΐου).
Φωτογραφίες: Nikos Thetakis

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s