Συνέντευξη για αναφορά-καταγγελία στην Ε.Ε. και για το Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων

Συνέντευξη του προέδρου της Κίνησης στον ΒΗΜΑ TV για την κατάθεση της αναφοράς-καταγγελίας του ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κοινοποίηση στον Συνήγορο του Πολίτη, τον Αντισαγγελέα Περιβάλλοντος και το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Επίσης γίνεται αναφορά στο θέμα του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων και πρόταση για μια δημόσια τηλεοπτική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους Δημάρχους ώστε να πληροφορηθούμε τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Η θεσμοθέτηση αυτού του φορέα είχε διατυμπανιστεί  σαν η λύση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης – μόλυνσης του Καλαμά, ωστόσο πέρα από τις μεγαλοστομίες δεν έχει κάνει τίποτα και πέρυσι προτάθηκε η διάλυσή του λόγω χρεών, καθώς οι συμμετέχοντες Δήμοι δεν έδωσαν τα χρήματα που έπρεπε για να λειτουργήσει. Έγιναν κάποια Δημοτικά Συμβούλια, το θέμα αναβλήθηκε και έκτοτε δεν υπήρξαν νεότερα.

Το θέμα ξαναέρχεται στην επικαιρότητα με την πρόταση για την ενεργοποίηση του Συνδέσμου, την εισδοχή σε αυτόν και του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και του Φορέα Διαχείρισης και της Κίνησης με την ταυτόχρονοι δημιουργία ομάδων ανά Δήμο που θα μετέχουν σύλλογοι, σωματεία, πολίτες κλπ .  (Από την παρουσίαση του ΕΜΠ για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Φιλιατών, Ιούνιος 2018 Σύστημα παρακολούθησης ποιότητας υδάτων Καλαμά – Στάθης Αβραμιώτης)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s