Δελτίο Τύπου – Αποφάσεις Δ.Σ. 17/2/2018

Afissa katharou kalama1Πολλοί φίλοι και μέλη της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. με πολλές ιδέες και προτάσεις και αγωνιστική διάθεση. Μας επισκέφτηκε μάλιστα και συνεργείο της ΕΤ3 όπου βιντεοσκόπησε αποσπάσματα της συζήτησης και πήρε συνεντεύξεις για την εκπομπή “Αντιδραστήριο”.

Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης μονοπώλησαν τα επίκαιρα και “καυτά” θέματα της κατάρρευσης του Θεογέφυρου, της ανεξέλεγκτης απόρριψης λυματολάσπης από το Βιολογικό Ιωαννίνων σε παρακείμενα χωράφια – λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης που έληξε στις 31/12/17 κι ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα- και βέβαια το θέμα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο που η Κίνηση έχει δηλώσει την αντίθεσή της.

Μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κίνησης για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες  της Κίνησης ως τώρα ακολούθησε γόνιμη και δημιουργική συζήτηση και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

– Σχετικά με την κατάρρευση του Θεογέφυρου κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα Ιωαννίνων. Επίσης επιστολές καταγγελίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Συνήγορο του Πολίτη καθώς και επιστολή στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

– Για το θέμα της ανεξέλεγκτης απόρριψης λυματολάσπης από το Βιολογικό Ιωαννίνων σε παρακείμενα χωράφια άμεση κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα Ιωαννίνων και στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος καθώς και καταγγελία στην Υγειονομική Υπηρεσία. Επίσης να συμπεριληφθεί η καταγγελία στην αναφορά που πρόκειται να στείλει η Κίνηση Καθαρός Καλαμάς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος για την εγκληματική αμέλεια που επιδεικνύεται χρόνια τώρα όσον αφορά τη ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά. Επίσης επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος για την υπαγωγή της Τάφρου Λαψίστας στις ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές όπως προβλέπεται από το 1ο Αναθεωρημένο Σχέδιο Λεκανών Απορροής Ποταμών για την Ήπειρο.

– Όσον αφορά την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο αποφασίστηκε η συμμετοχή της Κίνησης στη συγκέντρωση της Τρίτης 20/2 στην Αθήνα για το συντονισμό των δράσεων με σκοπό την προβολή του αγώνα κατά των εξορύξεων καθώς και η παρουσία της  στην εκδήλωση για την πίτα του Ηπειρώτη με ενημερωτικό φυλλάδιο και πανό.

– Τέλος αποφασίστηκε η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. μετά τις επιστολές παραίτησης της Γ. Γραμματέα από τα καθήκοντά της και του δεύτερου αναπληρωματικού μέλους  του Δ.Σ. Το ανασυγκροτημένο Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μίτσης Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος: Τσεκούρας Αθανάσιος

Γενικός Γραμματέας: Τόλη Βαρβάρα

Ταμίας: Τάσσης Μιχάλης

Οργ. Γραμματέας: Σταύρου Γεώργιος

Εκτ. Γραμματέας: Στεργίου Κων/νος

Μέλη: Μπαλάφα Αικατερίνη, Γεώργιος Ιερέας Τζώρτζης, Πίκουλης Λάμπρος

Αναπληρωματικά μέλη: Σταύρου Άγγελος, Χαλιάσος Σταύρος

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                   Η Γραμματέας

Μίτσης Παναγιώτης         Τόλη Βαρβάρα

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s